Mijn werk- en denkstijl

In the box” is mijn werk- en denkstijl. Ik kijk altijd naar wat er is en hoe je dat kunt uitvergroten.

Dat heet dan toch “out of the box”- denken? Klopt. Kan ook.
Maar nu ik weet hoeveel tools er zijn in Creatief Denken en weet dat iedereen creatief is op zijn of haar eigen manier, is mijn stijl van denken & doen “In the Box”.

Ik kijk naar wat er is

Ik kijk met een open en nieuwsgierige blik. Overal zie ik ideeën liggen en ik hergebruik van alles. Dit doe ik als ik schilder, als ik aan het tuinieren ben en zo kijk ik ook naar mensen.
Ik kijk naar wat er al is en vergroot dat uit. Ik ga uit van de ander. Ik ga uit van het brein en hoe dit werkt bij mijzelf en bij een ander. Iedereen is uniek, iedereen is anders. Hoe werkt dat dan bij jou? Daar ben ik nieuwsgierig naar.

“Jij kijkt het hoekje om”

Een coachee belt mij nog af en toe.

  • “Eline, jij kijkt anders naar een situatie, kan ik even….
  • “Ik kom niet verder, ik zit vast in mijn eigen gedachten.
  • “Eline, neem mij even mee het hoekje om, jij kan altijd verder kijken.

Van die vragen. Herken je dat?
Weet je hoe jouw brein werkt?

Hou het simpel.

Maak gebruik van wat er is.

Iedereen heeft een andere voorkeurstijl in denken. Wist je dat? Zo interessant. Daar maak ik optimaal gebruik van.  In een gesprek wordt vaak al helder welke denkstijl jij hanteert of een combinatie ervan. Wil je breder (ook jouw stressstijl) en niet afhankelijk zijn van de interpretatie van iemand anders? Kijk dan even op de pagina over HBDI, een mooie tool ontwikkeld vanuit het brein. Niet vanuit je gedrag, niet vanuit de psychologie, maar vanuit je brein. Je krijgt antwoord op de vraag “Hoe verwerk ik informatie?”

Hoe jij informatie verwerkt is het begin van je eigen zoektocht. Ik heb ervaren dat ik eerst mezelf goed met kennen en snap hoe de ander in elkaar zit. Dan kan ik verder. Herken je dat? Is dat ook iets voor jou? Is dat iets wat jou verder brengt?

#andersgoedisookgoed

Ontdekken WAAROM iets werkt en HOE je er dan iets mee kan doen blijft een mooie ontdekkingsreis.
Wat bij mij werkt, werkt voor een anders weer anders.

Beginnen bij het begin

Mezelf blijven ontwikkelen en blijven leren staat bij mij op nummer 1.
Ik begin graag bij het begin en ik krijg energie om mijn inzichten en ervaringen te delen met anderen.

Hoofd & handen

Ook weet ik inmiddels beter hoe ik het denken over & creatief bezig zijn kan afwisselen.
Dit gaat organisch goed in mijn werkatelier, waar ik én achter de computer zit én mensen ontvang (coaching of workshops) én creatief mijn schilderwerk, collages en nieuwe ideeën vormgeef.

Eline Brinkman Blikopener & mentor