Waar denk jij aan bij papegaaien op je schouders? Behalve dat het natuurlijk hele mooie, bijzondere vogels zijn – zijn het vogels? Ja toch? Ik moet direct denken aan die papegaaien op je schouders, met van die krijsende stemmetjes die zo lekker helpend zijn. Net als je denkt, zal ik… komt dat stemmetje van “Nee, joh, doe toch lekker….”

Blog Eline Brinkman blikopener Breinstress schouders

Breinstress & schouders

Die papegaaien. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Grappig en irritant, maar nooit ondersteunend en versterkend. Die criticaster, jouw innerlijke rechter. Die stem van de zelftwijfel. Die dus. Je kunt ze wegduwen, maar net als duikelpoppetjes, staan ze wonderwel direct weer rechtop te tetteren in je oor.

Heb je de papegaaien op jouw schouders in beeld? En wat is jouw associatie hierbij? Zie je ze in kleur, zijn groot, zijn ze klein en wat zeggen ze allemaal? Helpt het?

Zo laat ik mijn blogs in wording lezen aan mijn twee beoogde werkpartners en de feedback is elke keer weer leuk, verrassend en anders. Daar waar de een mij direct begrijpt, vraagt de ander om verheldering en andersom. Soms pas ik het aan en soms weer niet. Zo had de een bij de blog over Backtracking de associatie met papegaaien juist dat ze meekijken met wat je aan het doen bent. De ander ging bij deze blog in wording juist los op het woord schouders. Je staat op de schouders van je ouders. Je ouders zijn je fundament en doordat je erop staat kijk je verder. Dan kun je anders, verder en creatiever kijken en dus anders doen. Deze feedback triggert mijn hoofd en daar ga ik op AAN.

schouders & ouders

Op de schouders bij je ouders, hoe zat dat ook alweer? O ja. Andersom. Ouders op je schouders. Dat is echt wel even anders. Dat je als jongere al de verantwoordelijkheid voelt en hebt voor je ouders. Mantelzorg. Heftig en dat dan…. Ho, wacht even. Eén van mij papegaaien breekt nu toch echt loud & clear in. “Je dwaalt af, je dwaalt af. Brei er een eind aan. Je raakt je lezers kwijt. Mantelzorg. Ho, die kant ga je niet op. Daar ben je al geweest. Je wilt vooruit. Je bent op nu op een andere route, kijk niet om, maar loop door. Vooruit is de weg”.

ondersteunend

Fijn dit. Helder. Terug is niet een optie. Die tijd hebben we gehad. En kijk, dan is deze papegaai ineens toch helpend. Ondersteunend. Wel krijsend en irritant. Dwingend. Dat dan weer wel.

Eline | blikopener

Breinstress & backtracking

Ik kijk graag met een open en nieuwsgierige blik het hoekje om. Mijn motto #andersgoedisookgoed laat zien dat ‘anders denken, creatief denken’ heel krachtig kan zijn.
In gesprekken met psychologen, coaches en andere goedbedoelde mensen voor mijn persoonlijke ontwikkeling, kom ik er keer op keer achter dat er iets geks aan de hand is. Ik praat blijkbaar niet “Hoe het hoort” en pas niet in een hokje.
Blijkbaar spreek ik een andere taal. Ik blijf op zoek naar de juiste woorden, zodat de ander mij begrijpt. Doodvermoeiend. Frustrerend. Stressvol. Op zoek naar “Wat Werkt Wel” voor mij deel ik mijn persoonlijke ervaringen en inzichten.

© Fotografie Hannah Hanssen
(kleur bewerking Eline Brinkman)

#breinstress
#voelen
#NLP
#andersgoedisookgoed
#taalgevoelig