Atelier in de Tussentijd

Naast dat je zelf al heel veel kunt onderzoeken wil ik je graag op weg helpen om daar te komen wat je verder brengt. Inmiddels weten we dat een goede klik met jouw hulpverlener/coach/psycholoog etc echt het belangrijkste is. En dus is het handig om te weten bij wat voor soort iemand jij je veilig voelt.

Verder zijn er allerlei technieken die je verder brengen en niet elke methode is de handigste en fijnste voor jou. Ook hier is het van belang dat je snapt wat je verder brengt en HOE.

En het allerbelangrijkste is misschien wel de Waarom vraag. Waarom zou je er aan beginnen. Wat wil je oplossen en waar begin je dan?

Quote

Wat gaan we doen?

 

Er zijn allerlei redenen om aan jezelf te werken. De een doet het om privé redenen, de ander ivm werk en weer een ander puur uit interesse en wil altijd blijven leren. Ik merkte dat ik behoefte had aan waar ik sta. ik was mezelf aan het vergelijken met anderen en daar werd ik niet altijd vrolijk van. Anderen lijken het altijd beter te doen. Kunnen meer en sneller en ……. Oké, dit werkte dus niet voor mij. werkt het voor jou wel?

Wie brengt jou verder

weet jij wanneer je een klik hebt met een ander? Ken je dat, dat je bij een halve zin al begrepen wordt. Waarom gaan dan soms gesprekken zo moeizaam? Op het moment dat je ervoor kiest, of in een situatie komt dat je bij een vreemd iemand op bezoek gaat wordt het spannend. Dan moet blijken of het klikt. En natuurlijk zullen therapueten en andere hulpverleners er alles aan doen

Samen kom je verder

Hoe kom je verder

 

waar sta jij op de de schaal van

Waar sta jij op de schaal van? Het maakt niet uit waar je staat. Links, rechts of in het midden. Alles is goed.

Het weten, weten waar je bent maakt uit. Het kennen & herkennen waar je staat geeft een startpunt.

Het begint met inzicht in jezelf. Ben je introvert of extravert, een beetje van beiden? Wat geeft jou energie. Ben je een denker of een doener. Van dat soort dingen. Wat ias je leerstijl, waar krijg je stress van? Hoe staat het met jouw zelfvertrouwen, wanneer heb je dat wel? We gaan eerst kijken naar alle eigenschappen en kwaliteiten die je al hebt en vandaar gaan verder.